Siverek Kız Anadolu Lisesi

WEB https://siverekkal.meb.k12.tr
Adres : FIRAT MAH. FIRAT 8 SK. SIVEREK KIZ ANADOLU LISESI BLOK NO 49 SİVEREK / ŞANLIURFA
VİZYON : Öğrencilerimizi; aklın ve bilimin aydınlığında çağdaş, demokratik ve laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti yasalarına saygılı, sorumluluğunu bilen, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı bireyler olarak hazırlamaktır. Öğrenmenin temel bir ihtiyaç olduğunu kabul ediyoruz. Veli ve öğrencilerimizin en iyi okulun kendilerine en yakın olan okul olduğunu inanarak okullarına sahip çıkmalarını istiyoruz.
MİSYON : Türk Milli Eğitimi’nin amaç ve ilkeleri ile evrensel değerler doğrultusunda tüm çalışmalarımızı, değerlerimizi benimsemiş paydaşlarımızla birlikte yürütüyoruz. Bilgi teknolojilerini etkin olarak kullanan, toplum değerlerini benimseyen, katılımcılığı demokrasinin en önemli ilkesi sayan yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerle birlikte çalışmak, hep birlikte geleceği inşa etmek için varız. Çağdaş uygarlık yolunda toplumun ilerlemesi ve hak ettiğimiz aydınlığa ulaşmamız için üzerimize düşen görevi yapıyoruz.
BAŞARILAR : 2011-2012 Eğitim Öğretim yılında Öykü Yarışması´nda Gülşah TÜYSÜZ 10-B sınıfında ilçede 1.oldu.Öğrencimiz Ş.Urfa´da da derece alarak bölgemizi İstanbul´da temsil etti. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında Voleybol Takımı ilçede şampiyon oldu. 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılında Voleybol Takımımız il ikincisi olmuştur.

Saatler : 08.00-15.00
Yabancı Dil : İNGİLİZCE İKİNCİ YABANCI DİL (FRANSIZCA)
Isınma : KALORİFER
Servis : ÖZEL ÖĞRENCİ SERVİSLERİ
Ulaşım : SERVİSLE ULAŞIM SAĞLANMAKTADIR
Yerleşim Yeri : FIRAT MAHALLESİ 8.SOKAK NO:49 SİVEREK/ŞANLIURFA
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : OKULUMUZUN İL´E UZAKLIĞI 90 KM´DİR. OKULUMUZ İLÇE MERKEZİNDEDİR.
Kontenjan Bilgileri : E OKUL ÜZERİNDEN TAKİP EDİLEBİLİR.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : E OKUL ÜZERİNDEN TAKİP EDİLEBİLİR.
Okulun Sınav Başarı Durumu : E OKUL ÜZERİNDEN TAKİP EDİLEBİLİR.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : YILLARA GÖRE DEĞİŞİR
Sportif Etkinlikler : MEVCUTTUR
Bilimsel Etkinlikler : MEVCUTTUR
Proje Çalışmaları : MEVCUTTUR
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : YOKTUR.
Diğer Hususlar : KIZ ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ANADOLU LİSESİ PROGRAMI. KIZ ÖĞRENCİLERE YÖNELİK YATILI PANSİYON HİZMETİ VERİLMEKTEDİR.